Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΣΥ (Ygeianet)

Όπως ανερυθρίαστα δήλωσε προχτές στην Καβάλα ο Υπουργός Υγείας καμία πρόσληψη γιατρών ΕΣΥ δεν πρόκειται να γίνει το 2012 και τα κενά θα καλυφθούν από μετακινήσεις ή τη χρησιμοποίηση γιατρών του ΕΟΠΠΥ.
Ήδη η εξέλιξη αυτή μεθοδεύεται σιωπηλά και υπογείως σε τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας (Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα, Πολυκλινική και Αγίων Αναργύρων), στα οποία μετακινούν γιατρούς μη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, δηλαδή γιατρούς που διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία.
Η μετακίνηση γίνεται από τα τέως νοσοκομεία ΙΚΑ, τα οποία εκ των πραγμάτων οδεύουν σε λουκέτο. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος έχει εκδώσει μια παντελώς διάτρητη υπουργική απόφαση (κλικ εδώ), με την οποία απονέμει βαθμούς του ΕΣΥ σε, ουσιαστικά, ιδιώτες ιατρούς, μόνο με αποφάσεις διοικητών, πράγμα που καταφανώς αποτελεί εμπαιγμό για τους γιατρούς του ΕΣΥ.
Ο κ. Λοβέρδος έχει εκτροχιαστεί πλήρως! Προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να καταργήσει το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο και το θεσμό της Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης, αξιοποιώντας ασύστολα ως υπομόχλιο τους γιατρούς του ΙΚΑ.
Είναι καιρός κάθε γιατρός που υπηρετεί στο ΕΣΥ ν΄ αναλογιστεί τη κρισιμότητα των στιγμών και όλοι μαζί να δώσουμε δυναμική απάντηση στη μεθοδευμένη και ολοκληρωτική κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου