Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ και επίδοση προτάσεων για την ηλ. συνταγογράφηση‏


Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής
Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.
Μη κερδοσκοπικό σωματείο
Λεωφόρος Κηφισίας 58,15125 Μαρούσι
Τηλ.6944307208
E-mail:enosi.elpaidatt@gmail.com

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί συνάδελφοι,
Σήμερα, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού που είχαμε με την ΗΔΙΚΑ, τρία από τα 4 μέλη της δ.ε. συναντήσαμε τον Πρόεδρο, καθηγητή κο Πάγκαλο.
Του επιδώσαμε υπόμνημα προτάσεων και αλλαγών που είχαμε συντάξει με την βοήθειά σας, και είχαμε μαζί του ένα εκτεταμένο ενημερωτικό διάλογο σε άριστο κλίμα.
Μας ενημέρωσε ότι με χαρά δέχεται τις προτάσεις μας, τις οποίες και κρατά για να τις χρησιμοποιήσει αλλά και για να τις προωθήσει και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο, ΕΟΠΥΥ κλπ). Μας είπε ότι τουλάχιστον όσον αφορά τις προτάσεις οι οποίες είναι καθαρά τεχνολογικές και αφορούν αποκλειστικά την ΗΔΙΚΑ, θα προσπαθήσουν να τις υλοποιήσουν μέσα στο άμεσο προσεχές διάστημα.
Για τις προτάσεις όμως που αφορούν και αρμοδιότητες άλλων (Υπουργείου, ΕΟΠΥΥ, ΠΙΣ, ΙΣΑ κλπ) του ζητήσαμε να προκαλέσει ο ίδιος μια συνάντηση ως ΗΔΙΚΑ και στην οποία να προσκληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, καθώς και η ΕΕΛΠΑΙΔΑΤΤ, προκειμένου να εκθέσουμε τις απόψεις-προτάσεις μας.
Δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει, αφού όπως μας εξήγησε η ΗΔΙΚΑ για τέτοιου είδους αλλαγές, εντολές παίρνει από τους αρμόδιους φορείς και δεν μπορεί να πράξει αυτοβούλως, έστω κι αν διαπιστώνει ότι η πρόταση είναι καλή.
Ζήτησε την κατανόησή μας γιατί όπως μας εξήγησε, ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα για να λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο επίπεδο αυτό, οφείλεται στην φιλότιμη προσπάθεια ελαχίστων ανθρώπων και δεν είναι αποτέλεσμα μιας ακριβοπληρωμένης εφαρμογής. «Όταν και εφʼ όσον κάποτε έρθει μια εταιρεία με μεγάλο μπάτζετ και αναλάβει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τότε μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Μέχρι τότε όμως εμείς οφείλουμε να λειτουργούμε όσο καλύτερα μπορούμε την εφαρμογή αυτή» μας δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στην συνάντηση ήταν παρούσα και η κα Φωτιάδου, η οποία είναι η υπεύθυνη του κλιμακίου που εμπλέκεται στον προγραμματισμό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Σας επισυνάπτουμε το σχετικό υπόμνημα που καταθέσαμε.

Συνάδελφοι αργά αλλά σταθερά προσπαθούμε να εμπλακούμε στα δρώμενα που μας αφορούν, και που για χρόνια τώρα η φωνή του μαχόμενου ελευθεροεπαγγελματία παιδιάτρου ήταν απούσα. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και σε εγρήγορση, αφού οι εξελίξεις είναι καθημερινές και οι αλλαγές μεγάλες.


Η διοικούσα επιτροπή
Κ. Νταλούκας              Πρόεδρος
Κ. Βλάχος                    Γραμματέας
Κ. Σιακαβέλλας            Ταμίας
Π. Καφρίτσα                Μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου