Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΙΣ ΜΕ ΕΟΠΥΥ (YGEIANET)

Ακόμη κι αν αγνοούσαμε ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών η παρουσία του κ. Βουδούρη στον ΠΙΣ το έκανε κραυγαλέο.
Ο γαλαντόμος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ υποσχέθηκε τόσο υψηλές αμοιβές στους γιατρούς που εντάσσονται στον οργανισμό, ώστε κάποια στιγμή φοβήθηκε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα νοιώσουν ζήλεια και φθόνο! Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Βουδούρης ζήτησε από τον παριστάμενο πρόεδρο του ΤΣΑΥ δάνειο 300 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα υπεσχημένα..
Ο ΕΟΠΥΥ φαίνεται πως έχει ορίζοντα ζωής μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, μιάς και τα οικονομικά δεδομένα θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία τόσο τον ίδιο, όσο και το υγειονομικό σύστημα της χώρας. Συγκεκριμένα, ενώ η κυβέρνηση έδινε ως επιχορήγηση το 1,2% του ΑΕΠ στο ΙΚΑ το κατέβασε στο 0,6% για τον ΕΟΠΥΥ και με τον πρόσφατο εφαρμοστικό νόμο το περιέκοψε στο 0,4%. Ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά ταμεία αδυνατούν πλέον να εισφέρουν για τον κλάδο υγείας και το κούρεμα των ομολόγων έχει δημιουργήσει ένα εφιαλτικό σκηνικό.
Οι μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων που εργάζονται πλέον σε πυρετώδεις ρυθμούς και χωρίς πλαφόν εξετάσεων, θα απομυζήσουν τα ελάχιστα κονδύλια που απομένουν.
Και τετέλεσται..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου