Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Απειλεί κι εκβιάζει τους αγροτικούς ιατρούς ο Λοβέρδος!Το αίσχος του δεν έχει προηγούμενο!

http://stithoskopio.blogspot.com/2012/03/blog-post_28.html

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Υπουργέ,
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως "αγροτικοί" ιατροί δεν υπάρχουν, επομένως δε γνωρίζω σε ποιους απευθύνεστε.
    Υποθέτω πως λόγω της άγνοιάς σας αναφέρεστε στους ιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου, στους επί θητείας και στους Γενικούς Ιατρούς.
    Αλλά ένας υπουργός υγείας που αναρωτιέται τι ειδικότητα έχει ένας "θεράπων" ιατρός δικαιολογείται να μη γνωρίζει τον όρο "υπηρεσία υπαίθρου".
    Φοβάμαι επίσης πως δεν έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε ούτε τον όρο "υπερσυνταγογράφηση", οπότε δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς επιδιώκετε με την παρούσα επιστολή.
    Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας ενός "αγροτικού" ιατρού όπως εσείς ονομάζετε ο ιατρός συνταγογραφεί καθημερινά σε όλους τους ασφαλισμένους χωρίς να ορίζει μέγιστο όριο συνταγών.
    Αν τα "τεχνικά μέσα" που αναφέρετε είναι οι υπουργικές αποφάσεις που καθημερινά ψηφίζετε δε νομίζω να θεωρείται απειλή από κανένα συνάδελφο διότι κάθε σας υπουργική απόφαση ακολουθείται από αναστολή της, είτε από τον Γενικό Γραμματέα σας είτε από τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ.
    Θα ήθελα τελειώνοντας να σας ενημερώσω πως ως ιατρική πράξη δε θεωρείται η κοστολόγηση των φαρμάκων άρα και της συνταγής. Επομένως δεν είναι υποχρεωμένος ο ιατρός να γνωρίζει το κόστος του φαρμάκου που καθημερινά εσείς αλλάζετε.
    Σε κάθε περίπτωση όμως διατηρώ την πεποίθηση ότι λίαν συντόμως θα αποχωρήσετε από το κτήριο της Αριστοτέλους και γενικότερα από την πολιτική ζωή αυτού του τόπου ώστε να συμμετέχετε κι εσείς στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για να μπορέσει να αποκτήσει την οικονομική της αυτοτέλεια.
    Με τιμή,
    Αναστάσιος Θεοδωρίδης
    Ειδικευόμενος Ιατροδικαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή