Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πρακτικά κοινής συνέντευξης Λοβέρδου- Κουτρουμάνη για τον ΕΟΠΥΥ

Σε 4 στάδια θα ολοκληρωθεί ο ΕΟΠΥΥ
Α. Στο πρώτο στάδιο ο ΕΟΠΥΥ θα στεγαστεί στο κτήριο Γερανίου 42 και θα στελεχωθεί από 60 άτομα. Αυτό θα γίνει από Δευτέρα
Β. Στο δεύτερο στάδιο που είναι ο Οκτώβρης 9.500.000 ασφαλισμένοι (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) θα αποκτήσουν ενιαίο συνταγολόγιο. Από 1 Οκτωβρίου ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ και θα υπάρχει ένα ενιαίο συνταγολόγιο το οποίο σήμερα το έχει το ΙΚΑ. Άρα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι συνταγές για το 92% του πληθυσμού της χώρας, των ασφαλισμένων δηλαδή των 4 Ταμείων, θα ελέγχονται με δυο παράλληλα συστήματα. Το ένα είναι το σύστημα ηλεκτρονικής σάρωσης και το άλλο είναι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Γ. Στο τρίτο στάδιο που είναι ο Νοέμβριος θα γίνουν συμβάσεις με 5000 νέους γιατρούς.
Δ. Στην τέταρτη φάση έχουμε την ολοκλήρωση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ στο τέλος του χρόνου ώστε από 1/1/2012 να ξεκινήσει με δικό του προϋπολογισμό, με δικά του έσοδα και με πληρωμή από το δικό του προϋπολογισμό όλων των δαπανών.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κουτρουμάνης λέει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι θα έχουν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις δομές του συστήματος (ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας, συμβεβλημένους ιατρούς ΕΟΠΥΥ) και ότι η διαχείριση ραντεβού θα γίνεται μέσω του 184 μέχρι τέλος του χρόνου.
Επίσης στην ίδια συνέντευξη περίεργα είναι τα μαθηματικά του κ. Τιμοσίδη για τον αριθμό των συμβεβλημένων ιατρών και επειδή ακριβώς αδυνατώ να τα παρακολουθήσω τα παραθέτω ατόφια « Ήθελα να κάνω αυτές τις δυο επισημάνσεις. Για το πόσοι γιατροί θ’ απασχοληθούν από την αρχή στον ΕΟΠΥΥ, ήδη όλοι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα συνεχίσουν να δουλεύουν όπως ακριβώς δούλευαν, και αν προστεθούν και οι 600-700 γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, φτάνουμε στον αριθμό των 22.000. Δηλαδή ο ΕΟΠΥΥ ξεκινάει τη λειτουργία του με 22.000 γιατρούς να είναι διατεταγμένοι και μάλιστα μ’ έναν τρόπο που πολύ σύντομα θα παρουσιάσει νομίζω η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ κάνοντας το νέο υγειονομικό χάρτη και με τη διασπορά που θα πετύχει να έχουμε καταφέρει σε κάθε σημείο της χώρας να υπάρχει ένας γιατρός που μπορεί να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε ασφαλισμένο.
Άρα λοιπόν ξεκινούμε με τους 22.000 γιατρούς, το Νοέμβριο όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης προχωρούμε στην πρόσληψη των 5.000 ακόμη γιατρών και έτσι θα μπορεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με όσους γιατρούς τελειώνει η σύμβασή τους, εάν επιθυμούν να ενταχθούν στο σύστημα, αλλιώς εμείς έχουμε εξασφαλίσει ακριβώς με την πρόβλεψη ότι άλλοι 5.000 νέοι γιατροί θα έρθουν, κάνουμε το σύστημα του ΕΟΠΥΥ να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες σε όλη τη χώρα, στα 9-9,5 εκατομμύρια σε όλη τη χώρα. Όλοι μαζί θα είναι 22.000. Είναι περίπου 19.000 οι υπάρχοντες σήμερα.» Επίσης αν δεν απατώμαι το σύνολο των συμβεβλημένων με τα ταμεία ιατρών είναι 40.000.
Τέλος μιλάει για τις αμοιβές και κάνει λόγω για ποσά από 900-2500 Ε, ενώ ο τιμοκατάλογος που μοιράσανε σαν πρόταση απέχει κατά πολύ από τα λεγόμενά τους http://www.isth.gr/images/uploads/file/EOPYY.pdf
Συνάδελφοι διαβάστε το κείμενο στο παρακάτω link, τα σχόλια δικά σας.

3 σχόλια:

  1. Χουνταρα εχουμε και δεν το πηραμε χαμπαρι.Τι ποιο φασιστικη αποφαση για την εξαφανιση ενος ολοκληρου κλαδου.Προσχηματικα με την υποτιθεμενη αναβαθμιση των υπηρεσιων υγειας καταρακωνεται ενας ολοκληρος κλαδος και οδηγουνται χιλιαδες νεοι γιατροι σε μισθους πεινας και κατ επεκταση στην παρανομια και την λοβιτουρα(εκει να δειτε φακελλακι).Θα ηθελα να απευθυνθω και σε ολους τους συναδελφους που δεν απεργουν και προδιδουν εναν δικαιο αγωνα ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ,μια ζωη καρμιρηδες και αναξιοπρεπεις,σκυψτε καλα το σβερκο για την τελειωτικη μπαλταδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσον αφορά τα μαθηματικά του κ. Τιμοσίδη που ανέφερες παραθέτω ΄΄ενα άρθρο του Ηλ. Τσέρκη και τα σχόλια που το ακολουθούν στο:
    http://drtsili.blogspot.com/2011/08/blog-post_27.html
    Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πως θα βρεθούν οι extra 5000 νέοι γιατροί τον Νοέμβριο? (Εκτός αν έννοει ότι θα είναι απο τους ηδη υπάρχοντες (που θα παραιτηθούν απο πχ ΟΠΑΔ ή που λήγει -σε 3 μήνες- η σύμβαση με ΟΑΕΕ).
    Η νέα πρόταση αμοιβών (http://drtsili.blogspot.com/2011/09/blog-post_7836.html ) είναι ελάχιστα βελτιωμένη απο την προηγούμενη (4/8/11) αλλά μάλλον ανεπαρκής και πάλι... Επίσης δεν διευκρινίζει τι εννοεί αριθμός ασφαλισμένων (εγγεγραμένων ή επισκέψεων αν και απο την συνέντευξη φάνηκε ότι εννοεί εγγεγραμένων).
    Τα πράγματα εξελλίσονται ταχέως πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω εκεινο που καταλαβα Ανωνυμε ειναι οτι θα πληρωνει αναλλογα με τον αριθμο των επισκεψεων,οποτε καταλαβαινει κανεις τι εχει να γινει.Παρτε το χαμπαρι μας δουλευουν ψιλο γαζι γιατι ξερουν σε τι ποιοτητα ανθρωπων απευθυνονται,τελευταια μας ευκαιρια πριν τον γκρεμο ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ θα ειναι ο ταφος του ελευθερου επαγγελματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή