Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
 

Με αφορμή τα εύλογα  ερωτήματα τα οποία τίθενται σχετικά με την θέση  των Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών που διατηρούν ιδιωτικές συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ , έναντι των ανακοινώσεων εκ μέρους κυβερνητικών παραγόντων ότι, από Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011  πρέπει να δέχονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναλαμβάνοντας την τρέχουσα διεκπεραίωση, που αποτελεί υπηρεσιακό έργο των Ιατρών του Ιδρύματος, ο ΠΙΣ θέτει υπόψη τα ακόλουθα:
Α. Οι σχετικές ανακοινώσεις στερούνται νομικού ερείσματος και δημοσιοποιούνται με προφανή
σκοπιμότητα να προκαλέσουν απεργοσπαστικό ρήγμα στο Πανιατρικό Μέτωπο που μάχεται για την απόσυρση του επαίσχυντου νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.
Β. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και όλοι οι Ιατρικοί Φορείς καταδίκασαν δημόσια αυτήν την κίνηση, η οποία στρέφεται εναντίον ολόκληρου του Ιατρικού Κόσμου, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει ακόμα περισσότερο  το δικαίωμα των πολιτών στην περίθαλψη.
Ο ΠΙΣ εκφράζει την βεβαιότητα ότι κανένας Ιατρός δεν θα δεχθεί να συμμετάσχει στην απεργοσπαστική μεθόδευση που επιχειρείται εις βάρος συνολικά του Ιατρικού Σώματος.
Καλούνται ΟΛΟΙ οι Ελευθεροεπαγγελματίες Ιατροί που διατηρούν συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, να μη παραλάβουν κανένα υπηρεσιακό διεκπεραιωτικό έντυπο όπως συνταγολόγια, παραπεμπτικολόγια κλπ, από τις κατά τόπους υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καινα μη αποδεχθούν να διεκπεραιώσουν υπηρεσιακής φύσεως ζητήματα που αποτελούν έργο των Ιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι εντέλλονται να ενημερώσουν σχετικά όλους τους Ελευθεροεπαγγελματίες Ιατρούς  μέλη τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου