Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ (3/3/2013)


Κυρίες και κύριοι ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι της Αττικής,
         Αγαπητοί Συνάδελφοι,
      
          Εμείς οι ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι αποτελέσαμε και αποτελούμε το βασικό δομικό στοιχείο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και στην πρωτογενή πρόληψη, όσον αφορά το παιδί και την οικογένεια. Χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε το λειτούργημα και την επιστημονική μας υπόσταση σε υψηλά επίπεδα παρά τις όποιες αντιξοότητες. Προσφέρουμε αγόγγυστα τις ιατρικές μας υπηρεσίες, όπου χρειαστεί με μόνο στόχο την υγεία του παιδιού. Υπήρξαμε και παραμένουμε, λόγω ιδιαίτερης ευαισθησίας προς το παιδί και την οικογένεια, πρωτοπόροι στην προσφορά κοινωνικού έργου και εθελοντικών δράσεων, παρόντες στην οικογένεια που υποφέρει οικονομικά και μας ζητά βοήθεια, χωρίς  η αμοιβή να αποτελεί προτεραιότητά μας.
         Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα, εμείς οι ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι, δεχόμαστε διάφορα πλήγματα που μας μειώνουν ως  επιστήμονες και επαγγελματίες. 
         Μέσα στο τοπίο της οικονομικής και πνευματικής κρίσης και της γενικότερης υποβάθμισης που υφιστάμεθα, ΚΑΠΟΙΟΙ προσπαθούν - και τα καταφέρνουν σε σημαντικό βαθμό - να πλαγιοκοπήσουν με «μαρκετίστικες»/«μανατζαρίστικες»  μεθόδους την αξιοπρεπή άσκηση της Παιδιατρικής που ασκούμε εδώ και χρόνια στα ιδιωτικά μας ιατρεία. Αυτήν, που λειτουργεί με βάση την άρτια επιστημονική μας κατάρτιση και εμπειρία και την  πολύχρονη εμπιστοσύνη, που μας επιδεικνύουν  οι οικογένειες των μικρών υγιών και ασθενών παιδιών που παρακολουθούμε.
        Ο προφανής στόχος αυτών των ΚΑΠΟΙΩΝ είναι η μείωση του όγκου - και όχι της ποιότητας την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν -  της επαγγελματικής μας ύλης, που σε πολύ απλά ελληνικά ερμηνεύεται: «ΠΡΟΣΕΧΩΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ». Σε όσους θεωρούν την προσέγγισή μας υπερβολική, να θυμίσουμε ότι οι εργαστηριακοί  γιατροί με τα ιδιωτικά μονοπρόσωπα ιατρεία, έχουν ήδη, εξαφανιστεί από τον χάρτη!

       Οι ΚΑΠΟΙΟΙ  που μας αντιστρατεύονται ανοικτά, προκλητικά και κυρίως με αθέμιτο τρόπο, είναι:
·       Ασφαλιστικές εταιρείες που συμπράττουν με πρόθυμα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τα οποία με τη σειρά τους  «προσφέρουν»  στους πελάτες τους την παιδιατρική επίσκεψη με μηδέν (0) ή πέντε (5) ευρώ! Γιατί αυτό; Γιατί στο πίσω μέρος των εγκεφάλων που σχεδιάζουν όλες αυτές  τις «μανατζαρίστικες»  τεχνικές, βρίσκονται  κάποιες άλλες στοχεύσεις Βέβαια όλοι αυτοί έχουν στη διάθεσή τους άφθονο και φθηνό παιδιατρικό δυναμικό, που, δυστυχώς, πολλές φορές εμείς τους τροφοδοτούμε.
·       Κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και φορείς, που πολλές φορές παρουσιάζονται στην κοινωνία με φιλανθρωπικό πρόσωπο, μέσα από διάφορες δράσεις πρόληψης κλπ, οι οποίες στην πραγματικότητα εξυπηρετούν δικούς τους σκοπούς, χρησιμοποιώντας όλους εμάς, χωρίς να έχουν την έγκριση κάποιου από τα επιστημονικά μας όργανα, χωρίς να ερωτηθούμε εμείς που είμαστε οι ειδικοί.


Ενδεικτικά μόνον, δείτε:
https://www.ethnikiasfalistiki.gr/defaultMRB2.aspx?page=additionalhealthservices                               

        
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
        Όλα αυτά τα νοσηρά, που τυχαίνει να μας προσβάλλουν επαγγελματικά, και ευτελίζουν τον θεσμό του παιδιάτρου θα πρέπει να τα σταματήσουμε. Δεν πρέπει να επιδείξουμε  αδράνεια και υπερβολική ανοχή ,όπως κάναμε στο παρελθόν, απέναντι σε άλλα φαινόμενα, όπως τα παράνομα ιατρεία κάποιων παιδιάτρων του ΕΣΥ, ή αντισυναδελφική  συμπεριφορά κάποιων της παλιάς «ταμειακής» ιατρικής, κοκ.

       Σήμερα η  κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

       Θέλοντας να αντιδράσουμε νόμιμα και θεσμικά, ορισμένοι Παιδίατροι, που τα στοιχεία μας βλέπετε παρακάτω,  συναντηθήκαμε την 28/2/2013 στο Μαρούσι και αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε δυναμικά την προαναφερθείσα κατάσταση, η οποία  μας προσβάλλει ως προσωπικότητες, ευτελίζει τον θεσμό μας, βάζει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και μας θίγει επαγγελματικά. 

       Κυρίως όμως, εμείς, ως συνήγοροι των παιδιών, δεν πρέπει να αφήσουμε  να γίνονται αντικείμενα εμπορικής προσέλκυσης και εκμετάλλευσης από κανέναν «πρόθυμο» να προσφέρει τις όποιες  ιατρικές υπηρεσίες του.

        Θέλουμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι ξεκινήσαμε ήδη τον σχηματισμό ενός θεσμικού οργάνου, ιδρύοντας ένα νομικό πρόσωπο, έχοντας δυναμικό και άξιο ΔΣ, με δράσεις ουσίας, που θα υποστηρίξουν θεσμικά την επιστημονική και επαγγελματική μας υπόσταση,με τρόπο που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.


Αγαπητή/Αγαπητέ Συνάδελφε,
        Όποια/όποιος από εσάς τους ελευθεροεπαγγελματίες Παιδιάτρους θέλει να συμπορευθεί μαζί μας, μετά την ανοιχτή αυτή επιστολή, ας επικοινωνήσει με κάποια/κάποιον από εμάς, προκειμένου να μας γνωστοποιήσει το σχετικό ενδιαφέρον του για το καινούριο νομικό πρόσωπο, που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το λογικό και νόμιμο συμφέρον της/του ελευθεροεπαγγελματία Παιδιάτρου της Αττικής, πέρα από κόμματα και χρώματα ή άλλου είδους επιδιώξεις.

        Αν συμφωνείτε μαζί μας ας το πείτε και σε άλλους συναδέλφους ελευθεροεπαγγελματίες παιδιάτρους, ώστε να γίνει γνωστή η κίνησή μας αυτή.

       Στείλε μας το e-mail σου με την γνώμη σου και τις απόψεις σου και θα έρθουμε εμείς σε επικοινωνία μαζί σου. Έχοντας το e-mail σου θα μπορούμε να σε ενημερώνουμε για όλες τις δράσεις που θα κάνουμε, ώστε να κρατάμε «ζωντανή» την επικοινωνία μαζί σου. Θα μπορούμε να ανταλλάσουμε απόψεις, θα μπορείς να μας εκθέτεις τα προβλήματα σου για να αποφασίζουμε ως ομάδα για το πώς θα τα επιλύσουμε.

      Μόνο μας «όπλο», η καθαρή και δυνατή φωνή, που θέλουμε να ενώσεις μαζί μας. Αν είμαστε πολλοί και ενωμένοι, η φωνή αυτή θα μπορέσει να ακουστεί μακριά και δυνατά.Ήδη ετοιμάζουμε μεθοδικά τις επόμενες συναντήσεις μας και πρωτοβουλίες μας,γιατί,όπως έχει γραφεί:«ἐν ἐσχάταις ἡμέραις  ἔσονται καιροί χαλεποί».

 H ομάδα των Παιδιάτρων  της πρώτης συνάντησης (28/2/2013), με αλφαβητική σειρά
Ανδρέου Μάριος -Αγ. Γλυκερίας 3, Γαλάτσι -6944500700-andreou@paidiatros.gr
 Βλάχος Κώστας -Κουντουριώτου 110, Γαλάτσι-6932422758-Kvl26@otenet.gr
Γκουτζιάνα Γεωργία -6937141501
Καρύδης Κώστας -Κέας 30-32, Αθήνα-6932427917-KKarydis@otenet.gr
Κουλούρη Μαρία -Λεωφ.Ειρήνης 19, Πεύκη-6944332090-m.koulouri@hotmail.com
 Μπαρμπούνη Αναστασία -6974580868-abarbouni@esdy.edu.gr
 Νταλούκας Κώστας -Αρκαδίου 10, Μαρούσι-6944307208-cdalucas@gmail.com
Σιακαβέλας Κώστας -Αγαμέμνονος 24 ,Άλιμος-2109922180-Kostas.siak@gmail.com
Στρόφαλης Στέφανος -Αλεξιουπόλεως 46, Αργυρούπολη-6977462800-stefstro@gmail.com
Σωτηροπούλου Φωτεινή -Ελ.Βενιζέλου 14 ,Αγ.Παρασκευή-6932544036-faysotir@yahoo.gr
Φουσέκη Αναστασία -Αγ.Παντελεήμονος 6, Πεύκη-6932304612-anafous@yahoo.gr
Φούσκας Δημήτρης -Αλκμάνος 15 ,Αθήνα-6932293660-dimpen@otenet.gr
Χατζαντώνης Μιχάλης -Καΐρη 12, Ν.Ιωνία-6932428001-michatzas@yahoo.gr
Χριστόπουλος Σπύρος -Γυθείου 21, Χαλάνδρι-6932544099-Iatrio_s@otenet.gr

10 σχόλια:

  1. Επιτέλους οι Αθηναίοι άρχισαν να ξυπνούν ,κάλιο αργά παρά ποτέ.Ελπίζω πολύ σύντομα να τους έχουμε στη πανελλήνια ομοσπονδία παιδιάτρων .Γιατί αγαπητοί συνάδελφοι εν τή ενώσει η ισχύς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση των τελευταίων ημερών καθώς προχωρώντας στην σύσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας με μεγάλη συμμετοχή από την περιφέρεια η έλλειψη μιας δυναμικής παρουσίας από την Αθήνα μας ξένιζε όλους καθώς πολλά παιγνίδια ξεκινούν από εκεί και εξαπλώνονται και σε εμάς. Ήταν μια ευχάριστη είδηση που συζητήθηκε μεταξύ όλων των μελών μας ανά την Ελλάδα. Το καταστατικό της Ομοσπονδίας έχοντας κάνει τον γύρο της Ελλάδας, έχει γυρίσει με τις υπογραφές όλων των μελών σωματείων, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτό συμπίπτει με τις κινήσεις της Αθήνας για σύσταση σωματείου. Συγχαρητήρια και πάλι στους συναδέλφους.

    Ιασωνίδου Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλωσορίζουμε την προσπάθεια ίδρυσης σωματείου από τους συναδέλφους της Αθήνας. Όσο περισσότερες οι φωνές μας, τόσο μεγαλύτερη και υπολογίσιμη η ισχύ μας. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλο και γρηγορο ξεκινημα!

    Η εμπειρια μας στη διαθεση σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γιατί οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες των Ιατρών του Κόσμου, εντάσσονται ισότιμα, κατά την αναφορά της σχετικής ανάρτησης, στον κατάλογο με τις ιδιωτικές εταιρείες που προσφέρουν πληρωτέα πακέτα περίθαλψης; Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να μάθουμε για την εν λόγω Οργάνωση ή έγινε εκ παραδρομής και σπουδής κάποιο λάθος; Θυμίζω ότι οι δράσεις των Ιατρών του Κόσμου για παιδιά αναφέρονται στην κεντρική ιστοσελίδα της Οργάνωσης - Συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις και οι εμβολιασμοί παιδιών από τους Γιατρούς του Κόσμου, τη Vodafone και τον ΣΚΑΪ
    Δηλαδή το ερώτημα μου είναι: που και με ποιον τρόπο οι Ιατροί του Κόσμου «αντιστρατεύονται προκλητικά και με αθέμιτο τρόπο» τους ελευθεροεπαγγελματίες παιδιάτρους και γι' αυτό «πρέπει να τους σταματήσουμε»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον κύριο των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:1.Η φιλανθρωπική δράση ποτέ δεν διαφημίζεται.Γίνεται απλά και καθημερινά,όπως κάνουμε στα ιατρεία μας και δεν την προβάλλουμε προς τα έξω.Οι χρηματοδοτούμενοι αυτοδιαφημιζόμενοι φιλάνθρωποι αφήνουν αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία για τους ελευθεροεπαγγελματίες Παιδιάτρους. 2.Κερδίζουν μόνο οι έντονα διαφημιζόμενοι σπόνσορές τους (Vodafone,Σκαι) και όχι οι αναξιοπαθούντες. Για τους τελευταίους, προφανώς, ισχύει το: «ό,τι και όποιος δηλώσει».3.Τα πρόσωπα των παιδιών, μέσα και δίπλα στο φορτηγάκι της Vodafone κλπ δεν πρέπει να φωτογραφίζονται και να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.4.Χρειάζονται πολλές επισκέψεις για τους εμβολιασμούς παιδιών. Οι συνηθιζόμενες από πολλούς «φορείς» εφάπαξ-αρπακολατζίδικες επισκέψεις,απλώς κουκουλώνουν τα προβλήματα της κοινωνίας.5.Όταν λέω «φορείς», εννοώ:ΜΗΚΥΟ,ΔΉΜΟΙ,ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,όπου παιδίατρος φωτογραφήθηκε προς διαφήμιση με τα εμβόλια στα χέρια!!,ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ακόμη και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας. 6.Αφήνουν το μήνυμα-άθελά τους θέλω να πιστεύω-ότι «είδε γιατρός τους αναξιοπαθούντες και … λύθηκαν όλα».7.Η Ιατρική και μάλιστα η Παιδιατρική πρέπει να λειτουργεί από Παιδιάτρους συνεχώς. Δεν είναι «ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε».8.Όπου πηγαίνουν οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και των άλλων «φορέων», συμβαίνουν διάφορα χαριτωμένα.Πρόσφατα σε εξόρμηση της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ(=συνεργασία Αρχιεπισκοπής,Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών) στο Μπραχάμι,κάποιες πονηρές κυρίες,αν και έχουν Παιδίατρο,στέλνουν τα παιδιά τους με τη φιλιππινέζα στα υπαίθρια συνεργεία εμβολιασμού.Την άλλη βδομάδα θα τα στείλουν στα φανάρια των δρόμων;9.OΛΟΙ αυτοί οι «ΦΟΡΕΙΣ» δημιουργούν άθελά τους ( ;;) τον νεοαναδυόμενο ιατρογενή αντιιατρικό ανταγωνισμό. Επί αυτού θα γνωμοδοτήσουν οι αρμόδιες αρχές.10.Υπάρχουν καταγεγραμμένες μαρτυρίες γιατρών που απoσύρθηκαν, γιατί δεν είχαν ως σκοπό τους τις φωτογραφήσεις και μόνον.11.Τί ποιότητας γιατροί είναι οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; Στα E1 των ΔΥΟ τους παρουσιάζουν μηδενικό εισόδημα; Πώς τα καταφέρνουν και βρίσκουν χρόνο για τους μετανάστες,τη Ρουάντα και την Αιθιοπία,αλλά και τη Σαλαμίνα,τη Φυλή και τη Θεσσαλονίκη oλόκληρη ;Για την υπόλοιπη επικράτεια δεν ρωτώ. Την έχει αναλάβει ο Πρόεδρος-Δήμαρχος. Συγνώμη για την ανωνυμία,αλλά πρέπει να πάω στο Ιατρείο μου. Χθες είδα 3 παιδιά δωρεάν και για σήμερα έχω δύο. ΔΕΝ θα σας δώσω το δικαίωμα, να με γνωρίσετε εξ αυτού. Έλεος Κύριοι!

      Διαγραφή
    2. Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, κοινωνικό έργο επιτελώ και στο ιατρείο μου χωρίς να το φωνάζω και χωρίς να επιζητώ τα εύσημα από κανέναν, αλλά αρνούμαι η κοινωνική προσφορά να χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε επίδοξους πολιτικάντηδες για ανάδειξη κοινωνικού τάχα έργου.
      Παράδειγμα τα δημοτικά ιατρεία και η συνεισφορά τους στις ευπαθείς ομάδες άπορων και ανασφάλιστων.
      Παράδειγμα πρώτο Δημοτικό ιατρείο Αμπελοκήπων : Προσλαμβάνει ιατρούς του ΙΚΑ, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την δυνατότητα συνταγογράφησής τους μέσω των υποδομών του ΙΚΑ για τους ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ-ΕΧΟΝΤΕΣ. Τους ανασφάλιστους και άπορους τους παραπέμπει σε ΜΚΟ πχ στους Ιατρούς του Κόσμου.
      Παράδειγμα δεύτερο Δήμος Παύλου Μελά : Εξαπολύει μαζικούς εμβολιασμούς από επισκέπτριες υγείας σε ΟΛΑ τα παιδάκια χωρίς να ρωτάει ή να ενδιαφέρεται για ασφαλιστική κάλυψη (κοινώς ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι ελάτε εδώ για τσιμ γιατί έτσι προσφέρουμε εμείς κοινωνικό έργο)
      Πρόβλημα??? Όχι κύριοι συνάδελφοι δεν είμαστε κοινωνικά ανάλγητοι , ούτε χάσαμε κάτι από την τσέπη μας. Αυτό που χάθηκε είναι η έννοια της κοινωνικής προσφοράς. Οι πολιτικάντηδες των περιοχών αυτών μέσα από παιχνίδια δημαγωγικού και ψηφοθηρικού χαρακτήρα και για να δείξουν πως τάχα παράγουν κοινωνικό έργο στήνουν μαγαζάκια , παράνομα φυσικά καθώς ούτε άδεια λειτουργίας διαθέτουν, και διατρανώνουν ότι επιτελούν κοινωνικό έργο.
      Η κ Σκοπούλη στο τελευταίο ΦΕΚ της ήταν πολύ κατατοπιστική στο ότι πρέπει να αναγνωριστούν αρχικά οι πληθυσμοί στόχοι και πως πρέπει να επιτελεστούν αυτές οι κοινωνικές πολιτικές για να μην καταντήσουν ξέφραγο αμπέλι , ή το γνωστό δώσε και σε μένα μπάρμπα, πλέον χαρακτηριστικό της Ελληνικής νοοτροπίας. Δουλειές πρόχειρες, του ποδαριού χωρίς υποδομές και άνευ ουσίας. Και στο τέλος οι πληθυσμοί στόχοι, ένεκα των οποίων γίνονται όλες αυτές οι προσπάθειες?? Πάλι στην απ έξω θα είναι. Τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
      Επιπλέον στο παιχνίδι μπαίνουν δυναμικά ένα σωρό ΜΚΟ που δουλεύουν με εθελοντές ιατρούς (τάχα κοινωνικό έργο) και τα παίρνουν χοντρά από επιδοτήσεις.
      Αυτά είναι μερικά από τα παραδείγματα που ΠΟΛΕΜΩ και θα συνεχίσω να πολεμώ. Επίσης δεν πιστεύω πως η κοινωνική πολιτικού του κράτους πρέπει να αντικατασταθεί από τον SKAI-VODAFONE, την Βαρδινογιάννη, τον Αλαφούζο και την εκκλησία.
      Α ναι να μην ξεχάσω και κάποιες πολύ γνωστές ΜΚΟ που επιτελούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος μεγάλο-επιχειρηματιών. Τελικά η υγεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πλυντήριο... τα βγάζει όλα κάτασπρα πανιά.

      Διαγραφή
    3. Πάντως, η πιο πρόσφατη επίθεση που δέχθηκαν οι ΓτΚ, έγινε στο Πέραμα πριν από ένα μήνα, με πρωταγωνιστές την Χ.Α. (http://tvxs.gr/news/ellada/epithesi-tis-xrysis-aygis-sto-polyiatreio-ton-giatron-toy-kosmoy-sto-perama). Τώρα ένα σωματείο ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, ψάχνει τα Ε1 τους!!! Μήπως όμως οι καθ΄ύλην αρμόδιοι είναι το ΣΔΟΕ;
      Το τι προσπαθούν να κάνουν οι ΓτΚ για τον ελληνικό χώρο, αποτυπώνεται σε μια συνέντευξη του προέδρου τους κ. Κανάκη στο DEBTOCRACY (http://debtocracy.gr/kanakis.html). Οι προσωπικές του πολιτικές πεποιθήσεις, καθώς και η πολιτική του δράση, ποσώς με απασχολούν (υποψ. βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ιδρυτικό μέλος της ACT4 PEOPLE).
      Το πρόβλημα ξεκινά από την χρήση του όρου «φιλανθρωπία», σε πράξεις που μόνο από αυτό δεν χαρακτηρίζονται, αλλά είναι βαθιά πολιτικές και ενεργητικές. Κάποιοι τελικώς αποκομίζουν ΚΑΙ πολιτικά οφέλη από την δράση τους. Όταν ασχολείσαι με τα κοινά και τον ακτιβισμό, κάποιοι ίσως θεωρήσουν θεμιτό να αναβαθμίσουν την δράση τους με άμεσες (όπως ενδεχομένως πιστεύουν) παρεμβάσεις στα κέντρα εξελίξεων. Δεν δικαιούται κανείς να κρίνει τις φιλοδοξίες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα. Εξάλλου και το σωματείο σας εκπροσωπείται συνδικαλιστικά και προάγει με τις παρεμβάσεις του πολιτικές (ή νομίζετε πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο;)
      Κουβέντα πολύ για την Vodafone και το ΣΚΑΙ. Να θυμίσω ότι οι ΓτΚ, αλλά και άλλες παρόμοιες οργανώσεις έχουν βάσει εγκεκριμένου Καταστατικού τους ως πόρους εκτός από συνδρομές και προγράμματα διευθύνσεων της Ε.Ε. ΚΑΙ χορηγίες ιδρυμάτων, οργανισμών και φυσικών προσώπων. Δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσαν να συντηρούν το όποιο έργο τους. Οι εταιρείες προσφέρουν χρήματα για προβολή τους και φοροαπαλλαγές - τόσο απλά!
      Από τα περίπου 30.000 περιστατικά που έχουν μέχρι σήμερα αντιμετωπίσει στα πολυϊατρεία τους, εκτός από παιδιά περιθάλπουν και πολλούς ενήλικες, με ποικίλη παθολογία, αλλά με κοινά χαρακτηριστικά - είναι θύματα της ανθρωπιστικής και υγειονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα. Το αν οι κάποιοι που προσήλθαν ως ασθενείς έχουν ή όχι τζαμπατζίδικη νοοτροπία, επίσης δεν με απασχολεί καθόλου. Αφήνω αυτές τις αγωνίες για άλλους.
      Μάλλον όμως, πίσω από τις λέξεις και τις ενέργειες κρύβονται πολλά. Εσείς αναφέρετε ότι κρύβονται ποικίλα σκοτεινά συμφέροντα και σε αυτό θα με βρείτε να συμφωνώ - όχι όμως στην ίδια κατεύθυνση που βλέπετε εσείς τα αρρωστημένα συμφέροντα!
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ μέλος των Γιατρών του Κόσμου, ούτε των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ούτε άλλης σχετικής Οργάνωσης - δεν είχα δυστυχώς ποτέ το τσαγανό να κάνω αυτά που αρκετοί από αυτούς έχουν κάνει, δεκαετίες τώρα!!

      Διαγραφή
  6. Κώστας Νταλούκας, Παιδίατρος Ιδρυτικό μέλος της ομάδας των Ελευθεροεπαγγελματιών Παδιάτρων Αττικής6 Μαρτίου 2013 στις 8:26 μ.μ.

    Αρχικά θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι σε κοινωνικές δράσεις προσφοράς και που ο καθένας από εμάς έχει εφαρμόσει αλλά και εφαρμόζει καθημερινά στο ιατρείο του.
    Προστατεύουμε, ενισχύουμε και συμμετέχουμε σε τέτοιες προσπάθειες.

    Όμως.
    Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση σας.
    «Οι Γιατροί του Κόσμου λειτουργούν προγράμματα τόσο στην Ελλάδα, στο πλευρό των προσφύγων, μεταναστών και άπορων πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, όσο και σε αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου.
    Συνεχίζονται οι δωρέαν εξετάσεις και οι εμβολιασμοί παιδιών από τους Γιατρούς του Κόσμου, τη Vodafone και τον ΣΚΑΪ.
    Oι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone συνεχίζουν την υλοποίηση προγράμματος δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης παιδιών που το έχουν ανάγκη και εντείνουν τη δράση της Κινητής Παιδιατρικής Μονάδας με περισσότερες επισκέψεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη».

    Τι ακριβώς σημαίνει η φράση «παιδιών που το έχουν ανάγκη» όπως γράφετε; Είναι παιδιά προσφύγων; Μεταναστών; Απόρων πολιτών;
    Βάλατε κάποια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ προκειμένου να εξετάσετε κάποιο από τα παιδιά αυτά ή εξετάσατε και παιδιά που είναι ασφαλισμένα;
    Αν το ξεχάσατε θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι τα παιδιά που έχουν ασφάλεια μπορούν να εξετάζονται από παιδιάτρους του ΕΟΠΥΥ ΔΩΡΕΑΝ.

    Μάλλον θα πρέπει να σας θυμίσουμε ότι στις περιοχές που επισκέπτεστε υπάρχουν ιατρεία συναδέλφων παιδιάτρων. Καλά τι νομίζετε ότι οι παιδίατροι αυτοί είναι αναίσθητοι και δεν προσφέρουν κοινωνικό έργο στα ιατρεία τους ή ότι δεν είναι καλά οργανωμένα τα ιατρεία τους και ήρθατε εσείς με το "άρτια εξοπλισμένο" βαν; Εκτός κι αν ξεχαστήκατε και πιστεύετε ότι για παράδειγμα η Νίκαια, η Σαλαμίνα ή το Θριάσιο είναι σε εμπόλεμες ζώνες. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εκείνους τις γειτονιές και τα παιδιά από αυτούς που έχουν χρόνια το ιατρείο τους στο μέρος αυτό και γνωρίζονται με τα μικρά τους ονόματα; Ή θέλετε να πείτε ότι οι παιδίατροι της περιοχής ενδιαφέρονται μόνον για να πάρουν χρήματα από τα παιδιά που παρακολουθούν και δεν τους ενδιαφέρει το εμβολιαστικό επίπεδο της περιοχής τους ή έχουν ξεχάσει τον επιστημονικό τους ρόλο; Ενημερώσατε ή καλέσατε ποτέ τους Παιδιάτρους των περιοχών που επισκεφθήκατε να σας βοηθήσουν ή να διαθέσουν τα ιατρεία τους δωρεάν για τους σε ανάγκη ευρισκομένους, που έτσι και αλλιώς το διαθέτουν σε καθημερινή βάση; ΟΧΙ βέβαια ΠΟΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
    Και τέλος γιατί δεν μας γράφετε επακριβώς για να το ξέρουμε και εμείς πόσα από τα παιδιά αυτά που εξετάσατε ήταν παιδιά προσφύγων, πόσα μεταναστών και πόσα απόρων; Μήπως γιατί λειτουργείτε με το «αφήνω την πόρτα ανοιχτή και όποιος δει φως μπαίνει»;

    Και πριν προλάβετε να μας απαντήσετε σας ενημερώνουμε ότι έχουμε επώνυμες καταγγελίες από συναδέλφους μας στις περιοχές που εφαρμόσατε το πρόγραμμα. Ότι δηλαδή η κινητή σας μονάδα ήταν «ανοιχτή» στον οποιονδήποτε ήθελε να εξετασθούν τα παιδιά του και όχι μόνο για τους ανασφάλιστους άπορους ή πρόσφυγες και μετανάστες, που θα το καταλαβαίναμε. Όπως θα καταλαβαίναμε την παρουσία σας σε περιοχές δυσπρόσιτες χωρίς παιδιάτρους ή γιατρό γενικότερα.

    Δεν θέλουμε «να σας σταματήσουμε», όπως μας γράφετε. Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας θέλουμε γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς ρόλο παίζετε και ποιους σκοπούς εξυπηρετείτε.

    Κώστας Νταλούκας, Παιδίατρος Ιδρυτικό μέλος της ομάδας των Ελευθεροεπαγγελματιών Παδιάτρων Αττικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α και να μην ξεχάσω για τα ανιδιοτελή κίνητρα των Ιατρών του Κόσμου που γυρίζουν τις γειτονιές με τα βανάκια ΣΚΑΙ-Vodafone και επιτελούν κοινωνικό έργο προσφέροντας αφειδώς εμβόλια σε όλα τα αδιακρίτως τα παιδάκια χωρίς να ελέγχουν για ασφαλιστική κάλυψη. Όταν τους ζητήθηκε να εμβολιάσουν Ρομα, αρνήθηκαν λέγοντας ότι δεν επαρκούν τα εμβόλια. Αλλά φυσικά γιατί να το κάνουν τζάμπα όταν τρέχει πρόγραμμα Ευρωπαϊκό μέσω ΕΣΠΑ πολλών εκατομμυρίων, όπου δεν φωτογραφίζονται, αλλά πέρα από κάθε πρόσχημα αναφέρονται ονομαστικά ως δυνητικοί δικαιούχοι !!!!
    «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη….»

    ΑπάντησηΔιαγραφή