Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο Κ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

http://loimoxi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2871.html


ΣΧΟΛΙΟ: Σωστή  η  κίνηση των συναδέλφων. Και ειδικά τώρα που το ιατρικό επάγγελμα βάλλεται πανταχόθεν. Αν οργανωθούν λοιπόν και λειτουργήσουν με σωστές κατευθύνσεις, και μάλιστα αν συνενωθούν με τους συναδέλφους της Βορείου Ελλάδος, νομίζω ότι θα αποτελέσουν ικανή ομάδα προάσπισης της παιδιατρικής ειδικότητας. Αρκεί να παραμείνουν εκτός πολιτικής και προσωπικών μικροσυμφερόντων.
Θα ήταν καλό μάλιστα αν, όταν οργανωθούν, στείλουν τα μαιλ τους για αποστολή επιστημονικού υλικού. Να σημειώσω ότι το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου (με βιβλία, ιστοσελίδες, έντυπα, ομιλίες, εκδηλώσεις, φροντιστήρια κλπ) απευθυνόταν κατεξοχήν στον μαχόμενο παιδίατρο. Και όλη την προσπάθεια αυτή την στήριξαν πραγματικά τόσα χρόνια οι συνάδελφοι παιδίατροι. Βέβαια, και αντίστροφα, όποτε αυτοί ζήτησαν βοήθεια ή υποστήριξη την είχαν πάντα αμέριστη.  

Εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους συναδέλφους.

3 σχόλια:

  1. Προς την σωστή κατεύθυνση τα λόγια του προς το νεοσύστατο σωματείο παιδιάτρων στην Αθήνα. Κανείς από τους παιδιάτρους της χώρας δεν έχει να πεί κάτι μεμπτό για τον δάσκαλο κ. Καβαλιώτη και ειδικά όσοι τον γνωρίσαμε και μαθητεύσαμε κοντά του. Αλλά γιατί αυτά τα «πικρά» λόγια προς το σωματείο παιδιάτρων της Θεσσαλονίκης με αφορμή μια ερώτηση και τα «γλυκόλογα» προς τους συναδέλφους των Αθηνών ?? Ρωτώ χωρίς καμμιά διάθεση αντιδικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κο ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ.
    Κε Καβαλιώτη, θεωρωντας δεδομένο τον σεβασμό μου στο πρόσωπό σας σε όλα τα επίπεδα της παρουσίας σας στο παιδιατρικο γιγνεσθαι εκπλήσομαι πραγματικά με κάποιες επισημάνσεις στο σχολιασμο σας. Ούτε λίγο ούτε πολύ με ''τακτ'' μας κατηγορειτε οτι η κίνηση του σωματείου μας είναι πολιτικοποιημένη(???) και ευχεστε στην Αθήνα να μην το κάνει (!!!). Μας κατηγορείτε ότι προωθούμε προσωπικά μικροσυμφέροντα(???) και εύχεστε στην Αθήνα να μην το κάνει(!!!). Αλήθεια Κε Κβαλιώτη γνωρίζετε ποιοί είμαστε και ποιό το έργο μας έως σήμερα? Θα σας ενημερώσω λοιπόν με λίγα λόγια . Είμαστε συναδελφοι παιδίατροι που οι περισσότεροι δεν γνωριζόμασταν καν μεταξύ μας αλλά ενωθήκαμε και γίναμε ένα σώμα πριν 2 χρόνια όταν αντιληφθήκαμε ΠΡΩΤΟΙ μέσα στον ιατρικο κόσμο που κοιμόταν στον μικρόκοσμο της προσωπικής του εργασίας ( ιδ ιατρείο η Νοσοκομείο) την ΛΑΙΛΑΠΑ που ερχόταν με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου υγείας κατ εντολήν τρόικας και που ήταν εμφανές ότι θα εξόντωνε όλα τα ιδ ιατρεία και όλα τα μικρά νοσοκομεία. Γιναμε σωματείοο και με πολλή προσωπική δουλειά του καθένα από εμας χωριστά και οργανωμένα ομαδικά αγωνιζόμαστε μέχρι σήμερα να διασφαλήσουμε την αξιοπρεπή επιβίωση του ιατρείου μας αλλα και των μελλοντικων συναδέλφων που σήμερα κάνουν ειδικότητα σε νοσοκομεία όπως το δικό σας και αύριο θα αγωνίζονται μόνοι στο ιδ ιατρείο τους χωρις μέλλον. Είμαστε οι συνέδελφοι ποι μόλις αντιληφθήκαμε την επικείμενη φτώχεια αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο ,στελεχώσαμε τα ιατρεία αλληλεγγύης και σταθήκαμε εμπρακτα σε όλες τις άπορες οικογένειες όχι μόνο μέσα απο οργανώσεις αλλά και μέσα στα ιδ ιατρεία μας. Είμαστε αυτοί που πρώτοι αντιδράσαμε στην είδηση της κατάργησης όχι μόνο μικρων νοσοκομείων ( Λοιμωδών,Αφροδισίων) που η απώλειά τους θα είναι εγκληματική κατά της Δημόσιας Υγείας αλλά και του Ιστιτούτου Υγείας του παιδιού με κινητοποίηση όλου του επιστημονικού κόσμου και επιστολές στο Υπουργείο Υγείας. Είμαστε αυτοί που γεμίζουμε τα αμφιθέατρα σε όλα τα συνέδρια η ημερίδες που συμμετέχετε ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. Είναι άδικο να εκφράζετε τέτοιες απόψεις εναντίον μας αλλά ακόμα πιό άδικο για την επιβίωση του Νοσοκομείου σας να το υποβιβάζετε σε κέντρο εμβολιασμών δήθεν απόρων αντί να υπερτονίσετε το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Κε Καβαλιώτη ο τρόπος που επιλέξατε να ''σώσετε'' το νοσοκομειο μπορεί να κλείσει τα πέριξ ιδ ιατρεια συναδέλφων σας που αγωνίζονται να επιβιώσουν ( μιας και οι εμβολιασμοι και η κάθε είδους πρωτοβάθμια φρντίδα υγείας που παρέχετε απευθύνεται σε ότι κινείται γύρω από το Λόιμωδων) σίγουρα όμως θα σβήσει το Λοιμωδων απο τον κατάλογο των σημαντικών για την πόλη νοσοκομειων και στην θέση του θα διασφαλίσετε την λειτουργια ενος κέντρου υγείας. ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ??? ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΟΧΙ
    Με όλο τον σεβασμό και την εκτίμησή μου στο προσωπό σας
    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΡΙΝΗ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ
    ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή