Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για την παραπάνω καταγγελία, θα ήθελα να σας πω ότι ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι έχετε δίκιο, κατά βάσιν είστε σε λάθος θέση.

Χρόνια ολόκληρα το νοσοκομείο και εγώ προσωπικά δεχόμαστε τηλεφωνήματα και μαιλ για θέματα εμβόλίων. Πολλές φορές μάλιστα οι ερωτήσεις ήταν τόσο απλές που αναρωτιόμουν πως ένας παιδίατρος που ασκεί μαζική ιατρική δεν γνωρίζει απλές και βασικές έννοιες των εμβολιασμών. Φανταστείτε τις ερωτήσεις για τα ειδικά θέματα. 
Παρόλα αυτά ουδέποτε αρνηθήκαμε τη βοήθεια σε όσους μας τη ζητούσανε. Ουδέποτε κλείσαμε το τηλέφωνο. Ουδέποτε απαντήσαμε "δεν γνωρίζω".
Λόγω όλων αυτών, με δική μου πρωτοβουλία, δημιουργήσαμε το ιατρείο εμβολίων με σκοπό την εξυπηρέτηση ατόμων σε ειδικές ανάγκες και συνθήκες. Οι εμβολιασμοί ρουτίνας είναι ελάχιστοι και αφορούν κυρίως παιδιά άπορα. 
Να σημειωθεί ότι η πλειονότητα αυτών που επισκέπτονται το ιατρείο έρχεται με παραπεμπτικό ιδιώτη γιατρού.
Εσείς λοιπόν που διαμαρτύρεστε, εσείς στέλνετε τα παιδιά για εμβολιασμό στο νοσοκομείο. Για αποφυγή κάθε ευθύνης ή για λύση προβλήματος που αγνοείτε.
Και έρχεστε τώρα και καταγγέλετε αυτό το ιατρείο; Ως μη νόμιμο;
Αιδώς κκ συνάδελφοι. Δεν σας "τρώμε" την όποια πελατεία σας. Εξάλλου το Λοιμωδών ουδέποτε είχε αυτή τη φήμη.
Να το κλείσουμε λοιπόν το ιατρείο; Αλήθεια ποιος θα σας εξυπηρετεί τότε στα δύσκολα περιστατικά σας; Αν αρνηθούμε και την απάντηση ερωτήσεων και αποριών τότε ποιος κερδίζει από όλα αυτά;
Νομίζετε ότι θα κερδίσετε εσείς οι ιδιώτες κάποιους πελάτες. Δεν το βλέπω εύκολο.

Λυπάμαι που άτομα που θητεύσαν στο Λοιμωδών και με βάση αυτά που έμαθαν εκεί διατηρούν το ιατρείο τους, λυπάμαι που σκέφτονται καταγγελτικά.

Φιλικά 
ΙΘ Καβαλιώτης
Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος
Τέως διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής ΝΕΠΘ

4 σχόλια:

  1. Αν και η ενέργεια του κ.Καβαλιώτη να δημιουργήσει παράλληλα με τη συνταξιοδότησή του Ιατρείο Εμβολιασμού στο Νοσ.Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης για Δ Η Θ Ε Ν Α Π Ο Ρ Α ( παιδιά με αγνωστη οικονομική κατάσταση γονέων, που προμηθεύονται τα εμβόλιά τους από τους ασφαλιστικούς τους φορείς) μου προκαλεί τρομερή έκπληξη και πάρα πολλά ερωτηματικά.... Η απάντησή του όμως στο Σύλλογο μας και οι απίστευτες δικαιολογίες του μου προκαλούν οργή και αγανάκτηση.
    Α Ι Δ Ω Σ ΔΙΚΗ ΣΑΣ κ. καβαλιώτη, λοιπάμαι γιατί κάποτε σας είχα σε μεγάλη εκτίμηση.
    Υ.Γ. Η μόνη προϋπόθεση για να εμβολιάσω το παιδί μου, όπως με πληροφόρησε σήμερα η προϊσταμένη των εξωτερικών ιατρείων, είναι να περάσω για να μου συνταγογραφεί το εμβόλιο, διότι το Νοσοκομείο δεν διαθέτει εμβόλια και μπορώ κάθε Πέμπτη μετά τις 9.00 να το κάνω. ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ αναφέρεστε κ. καβαλιώτη;;;;;; ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΟ;;;; ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΑΣ ΣΚΟΠΟΣ;;;; Έχετε αλήθεια το θάρρος να μας τον αποκαλύψετε και να μην κρύβεστε πίσω από δήθεν αδυναμίες συναδέλφων μας και ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έκανες που το έκανες συνάδελφε θα έπρεπε να το ολόκληρώσεις θα ήταν ,ενδιαφέρον να δούμε τι συνταγογραφούν και που,γιατί αν είναι συνταγή ταμείου δεν είναι άπορο το παιδί ,αν είναι ενα απλό τετάνου{Λέμε τώρα}το κάνουν για προφύλαξη σε τραυματισμένο παιδί ,αλλα ανεμευλογιάς,πνευμονιόκοκκου,μηνιγγιτιδόκοκκου και βάλεμε ποιά δικαιωδοσία τα συνταγογραφούν και ποιοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.Καβαλιωτη γιατι υποτιματε τον εαυτο σας.Εσεις ενας ικανος δασκαλος πως βγαλατε αχρηστους κ ανιδεους μαθητες?????????Αρα ειστε κ εσεις ανικανος συμφωνα με τα λογια σας....ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λεγομαι Μουρατιδου Ελενη και διατηρω ιατρειο πανω απο 10 χρονια στην τηνο,θα ηθελα να εκφρασω την απογοητευση και το θυμο μου για την επιστολη του κυριου Καβαλιωτη.Κε Καβαλιωτη για δεκαετιες οι ιδιωτες παιδιατροι λειτουργησαν σαν κυματοθραυστης για τα δημοσια νοσοκομεια.Σκεφτειτε την επιβαρυνση σε εμψυχο και αψυχο υλικο αν δεν υπηρχαν τα ιατρεια μας , χαρη σε μας μπορειτε να ασκησετε δευτεροβαθμια και τριτοβαθμια περιθαλψη.Επισης αν υπαρχει θεμα ενημερωσης και εκπαιδευσης γιατρων εχετε μεριδιο ευθυνης σε αυτο, κατι γινεται λαθος στην εκπαιδευση των νεων γιατρων αν δεν ξερουν τα βασικα οπως λετε...καντε καιτην αυτοκριτικη σας.Τελος κε Καβαλιωτη οι ελληνες ιδιωτες παιδιατροι δεν ειναι ουτε αναλγητοι(ολοι εχουμε ασθενεις που δεν μας πληρωνουν αλλα μας εμπιστευονται και φερνουν τα παιδια τους και δεν πιστευω οτι υπαρχει εστω και ενας που θα αρνηθει τις υπηρεσιες του χωρις αμοιβη) αλλα ουτε ΄΄ιδιωτες΄΄ με την αρχαιοελληνικη εννοια του ηλιθιου-οπως θελετε να μας παρουσιασετε.Ειλικρινα δεν καταλαβαινω το απαξιωτικο υφος της επιστολης σας-δεν συναδει με την εικονα που ειχα για σας τοσα χρονια που με προσοχη σας παρακολουθω στα συνεδρια. Ελενη Μουρατιδου παιδιατρος,τηνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή