Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Προς αναβολή το πρόστιμο «1 ευρώ» για τους γιατρούς!


Προφανώς η έμπνευση να επιβάλλεται πρόστιμο 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή σε γιατρούς την ώρα που το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν έχει επεκταθεί παντού, δε θα έχει την τύχη που ήλπιζαν οι εμπνευστές του. Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, άλλη μία βρίσκεται προ των πυλών.
 

Μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα από τους γιατρούς, τόσο από τους νοσοκομειακούς (ΟΕΝΓΕ) όσο και από τους ιδιώτες (ΠΙΣ), φαίνεται ότι και η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας βαδίζει προς την αναβολή αν όχι την κατάργηση του μέτρου που επιβάλει στους γιατρούς πρόστιμο 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή.
 
Την τελευταία φορά που αναβλήθηκε το μέτρο ήταν από τον υπηρεσιακό υπουργό Χρήστο Κίττα ο οποίος μετέθεσε τη ρύθμιση για την 1η Ιουλίου προκειμένου να αναλάβει τη σχετική ευθύνη η νέα κυβέρνηση.
 
Ωστόσο μετά από σχετική επικοινωνία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), οι γιατροί περιμένουν να εκδοθεί εκ νέου απόφαση είτε αναστολής είτε κατάργησης του προστίμου.
 
Άλλωστε όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «Αμέσως μετά την συγκρότηση κυβέρνησης τόσο ο ΠΙΣ όσο και η ΟΕΝΓΕ εξέφρασαν στο νέο υπουργό Υγείας την προτροπή να παγώσει αρχικά και στη συνέχεια να καταργήσει με νομοθετική ρύθμιση την επιβολή προστίμου, η οποία όχι μόνο δεν πρόκειται να αποδώσει τίποτα, αλλά κινδυνεύει να στερήσει τους ασφαλισμένους από τα φάρμακά τους τη στιγμή που πήραν μιάν ανάσα από την αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών».
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΠΗΓΗ IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου