Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΚΟΖΑΝΗ 11/6/12 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ







Το τελευταίο διάστημα όχι μόνο στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά παρατηρείται το φαινόμενο συχνών επισκέψεων του ΣΔΟΕ σε συναδέλφους (κυρίως παιδιάτρους και καρδιολόγους) που έχοντας συγκεντρώσει βεβαιώσεις υγείας των μαθητών που θα εγγραφούν στην Α τάξη του δημοτικού σχολείου από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τους ζητούν να τους επιδείξουν τα αντίστοιχα αποδεικτικά εξέτασης.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι των μικρών μαθητών έχουν εξεταστεί ήδη κατά το παρελθόν και ο θεράπων ιατρός γνωρίζει άριστα την κατάσταση της υγείας τους, τους χορηγεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό δωρεάν χωρίς να εκδώσει ΔΠΥ. Η εξυπηρέτηση αυτή φαίνεται ότι εκλαμβάνεται από κάποιους ως αδυναμία με αποτέλεσμα τα οικονομικά διωκτικά όργανα να το θεωρούν ως φοροδιαφυγή και να προσβάλουν με τρόπο άδικο έναν ολόκληρο κλάδο.

Έχοντας υπόψιν τα παραπάνω ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης προτρέπει τους συναδέλφους σε κάθε έκδοση πιστοποιητικού υγείας να εκδίδουν ΔΠΥ με την ένδειξη «ΔΩΡΕΑΝ» προκειμένου να προστατέψουν τον εαυτό τους αλλά και τον κλάδο από τις άθλιες αυτές μεθόδους και πρακτικές που χρησιμοποιούνται προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία ενός χρεωκοπημένου κράτους.

Οφείλει δε να επισημάνει στους εμπνευστές αυτού του σχεδίου ότι καλό και χρήσιμο θα ήταν να προσανατολιστούν και να φορολογήσουν τον πραγματικό πλούτο και να μην μηχανεύονται κουτοπόνηρες πρακτικές για το «θεαθήναι» στοχοποιώντας έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο που τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκεται υπο διωγμό και που το κράτος του χρωστά οφειλόμενα μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασιλακόπουλος Βασίλειος                    Γαβριηλίδης Αγάπιος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου