Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Από 12 Σεπτεμβρίου οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Οι αμοιβές θα γίνονται με βάση κλίμακα που θα ξεκινά από τα 800 ευρώ το μήνα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2011, 20:16
Για τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος τον πρωθυπουργό
Στις 12 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν να συνάπτονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, κ. Γ. Κουτρουμάνη, και παρουσία διοικητών ασφαλιστικών ταμείων, ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος φέρεται να είπε στον ότι οι απαιτήσεις των γιατρών αναφορικά με τις αμοιβές τους είναι υπερβολικές, καθώς αυτοί απαιτούν άνω των 1.500 ευρώ μηνιαίως. Αντιθέτως, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να καθορίσει τις αμοιβές με βάση κλίμακα που θα ξεκινά από τα 800 ευρώ το μήνα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προέτρεψε τους κ.κ Λοβέρδο και Κουτρουμάνη να μην οπισθοχωρήσουν και να προχωρήσουν στην εφαρμογή του σχεδίου.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και για την πορεία του έργου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης, τον ενημέρωσε ότι την άλλη εβδομάδα ο μεγάλος διαγωνισμός βγαίνει «στον αέρα», κάτι το οποίο ικανοποίησε σύμφωνα με πληροφορίες τον κ. Παπανδρέου. Ο ίδιος τον προέτρεψε να επιταχύνει τις διαδικασίες όσο το δυνατόν περισσότερο, κυρίως λόγω της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

1 σχόλιο:

  1. Προσχέδιο δήλωσης ΠΙΣ και ΙΣΑ

    “Μετά από 30 χρόνια συνεχιζόμενης και άγριας εκμετάλλευσης του σύνολο των Ελεύθερο-επαγγελματιών Ιατρών, θέλουμε να εκφράσουμε τις ακόλουθες απόψεις

    * Από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΕΟΠΠΥ, και παρόμοια με τον τρόπο λειτουργίας του Οδοντιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα, το σύνολο των Ελεύθερο-επαγγελματιών Ιατρών στην Ελληνική επικράτεια ανεξαρτητοποιείται πλήρως από το τωρινό ασφαλιστικό σύστημα του Ελληνικού κράτος.
    * Κάθε σύμβαση ενός Ελεύθερο-επαγγελματία με υπάρχον ασφαλιστικό φορέα στην Ελλάδα, για παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένων του, μπορεί να γίνει μόνο εάν το προσχέδιο σύμβασης είναι εγκεκριμένο από την ΠΙΣ ή κατά τόπο ΙΣ, όπου ανήκει ο Ελεύθερο-επαγγελματίας.
    * Ο Ελεύθερο-επαγγελματία Ιατρό ανά την Ελληνική επικράτεια ορίζει μόνος του το ύψος της αμοιβής του σύμφωνα με τις κανόνες τις ελεύθερης αγοράς, και δεν έχει καμιά άλλη οικονομική υποχρέωση προς τον ασφαλισμένο εξεταζόμενο, πέρα από αυτά που διέπονται από καθαρά Ιατρικά επιστημονικά ζητήματα και δεοντολογικά θέματα με άμεση σχέση με τον κώδικα Ιατρικής δεοντολογίας.
    * Το σύνολο των Ελεύθερο-επαγγελματιών Ιατρών ανά την Ελληνική επικράτεια, εφόσον δεν έχουν συνάψει σύμβαση με ασφαλιστικό φορέα, δεν είναι αρμόδιο να λύνει προσωπικά οικονομικά ζητήματα των ασφαλισμένων, σε σχέση με τις παροχές η τις καλύψεις που τους προσφέρει το ταμείο του. Όλα αυτά τα ζητήματα είναι προσωπικά ζητήματα κάθε ενός ασφαλισμένο.
    *Το σύνολο των Ελεύθερο-επαγγελματιών Ιατρών στην Ελληνική επικράτεια δηλώνει πρόθυμο να δουλέψει με κάθε ένας ασφαλιστικός φορέας στην Ελλάδα, εφόσον οι προτεινόμενες συμβάσεις είναι συμφέρουσες και για τις δυο συμβαλλόμενες πλευρές.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή