Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Εκστρατείας ενημέρωσης κοινού "ΕμβολιάΖΩ"

Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2018
 
Αγαπητέ Συνάδελφε,
 
Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για τα οφέλη των εμβολίων με τον διακριτικό τίτλο “ΕμβολιάΖΩ” ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει την δράση “ΕμβολιάΖΩ2’’  η οποία  θα “ξετυλιχτεί” από 21 έως 28 Απριλίου 2018. Την εβδομάδα αυτή  έχει ορίσει ο WHO  εβδομάδα αφιερωμένη στους εμβολιασμούς. Κατά το  διάστημα αυτό θα οργανωθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης σε κεντρικά σημεία της Θες/νίκης ενώ  θα δοθεί δημοσιοποίηση από τα ΜΜΕ αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή του ΙΣΘ.
Στόχος της όλης διοργάνωσης είναι η ενημέρωση, αφύπνιση και υπενθύμιση του κοινού για τους εμβολιασμούς βρεφών, παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων ως ενός επιτεύγματος της επιστήμης που άλλαξε τη ροή του επιπέδου υγείας και του προσδόκιμου επιβίωσης παγκόσμια. Στις μέρες μας και εξαιτίας της εκρίζωσης ασθενειών οι οποίες κόστισαν εκατομμύρια ζωές ή αναπηρία κατά το παρελθόν, οι εμβολιασμοί (που αποτελούν πρώτιστο μέσο προαγωγής της Δημόσιας Υγείας) υπόκεινται σε αμφισβήτηση που είναι ατεκμηρίωτη και επικίνδυνη για την κοινωνία. Θεωρούμε επομένως ότι η ιατρική κοινότητα της Θεσσαλονίκης μέσω του Συλλόγου μας οφείλει να δράσει.
 
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε αρχικά να σας ενημερώσουμε για την δράση αυτή του Ι.Σ.Θ. και να ζητήσουμε την ενεργό συμμετοχή σας ( ενδεικτικά ομιλίες σε σχολεία ή άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις, την κοινοποίηση της δράσης μέσα από τα προφίλ σας που διατηρείτε σε κοινωνικά δίκτυα κτλ) Σε κάθε περίπτωση  θα ενημερωθείτε έγκαιρα για το που και πότε θα σας χρειαστούμε.
 
Προσμένουμε στη θετική ανταπόκρισή σας.
 
 
 Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας 
 Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
Νίτσας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου