Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΟΚΟΚΟΚΚΟΥ Β: ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Στη σελίδα 153 των πρακτικών του 11ου Ετήσιου Σεμιναρίου Παιδιατρικής της Γ΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αλιεύσαμε και αντιγράψαμε το πρακτικό της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το Bexsero.Την αντιγράφουμε και σας τη μεταφέρουμε:
««Το εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β (το οποίο έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ) φαίνεται, σύμφωνα με τις αρχικές μελέτες, ότι προκαλεί ανοσία και για το σύντομο διάστημα κυκλοφορίας του είναι ασφαλές. Στη χώρα μας, στην οποία υπάρχει αυστηρή επιδημιολογική επιτήρηση της μηνιγγιτιδοκοκκικής λοίμωξης η επίπτωση της νόσου είναι σταθερά χαμηλή. Επισημαίνεται  ότι ακόμα και σε χώρες με υψηλότερη επίπτωση της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου δεν έχει εφαρμοστεί ο εμβολιασμός κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β μαζικά με ένταξη του εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
Συνεκτιμώντας τα ανωτέρω, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ομόφωνα αποφάσισε ότι στην παρούσα φάση, δεν κρίνεται σκόπιμη η εισαγωγή του εν λόγω εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου