Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ EUROPEAN ACADEMY OF PAEDIATRICS

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η Προσωρινή Διοικούσα της Π.Ο.Σ.Ε.Π. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι μετά από πρόσκληση της European Academy of Paediatrics αποτελεί πλέον υποψήφιο μέλος της, στοχεύοντας να εκπροσωπήσει το σύνολο των Ελλήνων Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων στη γενική συνέλευση της Ακαδημίας και στη διαρκή Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Παιδιατρικής Φροντίδας στην Ευρώπη. Η European Academy of Paediatrics (EPA) http://www.eapaediatrics.eu/, μαζί με άλλους δύο κορυφαίους πανευρωπαϊκούς οργανισμούς, την European Confederation of Primary Care Paediatricians (ECPCP)  και την European Paediatric Association (EPA) βρίσκονται ήδη σε στενή συνεργασία και επιχειρούν μια στρατηγική συμμαχία για το μέλλον της υγείας του παιδιού στην Ευρώπη (Strategic Pediatric Alliance for the Future Health of Children in Europe- SPA). Στα πλάισια αυτής της συνεργασίας, στο επερχόμενο συνέδριο της EAP στην Βαρκελώνη στις 17-21 Οκτωβρίου http://www2.kenes.com/eaps/Pages/Home.aspx οι τρεις οργανισμοί προτίθενται να προχωρήσουν στην χάραξη κοινής πολιτικής και στην έκδοση κοινής δήλωσης για το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Παιδιατρικής Φροντίδας στην Ευρώπη.
Η Προσωρινή Διοικούσα της Π.Ο.Σ.Ε.Π καλεί τους Έλληνες παιδιάτρους να πλαισιώσουν την προσπάθεια όλων μας για ένα καλύτερο επίπεδο υγείας για τα παιδιά της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης. Σας καλούμε επίσης να πλαισιώσετε τις προσπάθειες του Paediatric Research in Ambulatory Setting Network, ενός Πανευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Παιδιατρικής Φροντίδας (περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο http://www.eaprasnet.org/ ), συμμετέχοντας στην τρέχουσα έρευνα για την χρήση των αντιβιοτικών στην πνευμονία της κοινότητας (ενεργή μέχρι τις 19/9).
Τέλος, η Προσωρινή Διοικούσα καλεί όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τα κατά τόπους Σωματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες όλων μας.
Για την επικοινωνία:
Σωματείο Θεσσαλονίκης, Ελισσάβετ Καλούδη   e_kaloudi@yahoo.com
Σωματείο Κρήτης, Γεωργία Καζάκου pgkazaku@gmail.com
Σωματείο Λάρισας, Κατσάβα Άννα    annakatsava@gmail.com
Σωματείο Ηπείρου, Τάσος Σέρμπης    tasos_serbis@yahoo.com  
Σωματείο Αχαϊας, Ανθή Κακογιάννη  anthikakogianni@yahoo.com
Σωματείο Ημαθίας, Κώστας Τολιόπουλος Τολιόπουλος Κώστας ktoliop@otenet.gr

1 σχόλιο: