Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣΑγαπητοί συνάδελφοι,
Στις προγραμματισμένες εκλογές του σωματείου διαπιστώσαμε με λύπη πως η συμμετοχή ήταν μικρή και η έλλειψη υποψηφίων μεγάλη. Απευθυνόμαστε  και πάλι σε εσάς, υπογραμμίζοντας τα σημεία που θεωρούμε καίρια για το επαγγελματικό μας μέλλον.
1)Η υποβάθμιση της παιδιατρικής ειδικότητας στο νέο σύστημα ΠΦΥ φαίνεται πως είναι γεγονός, αφού την φροντίδα των παιδιατρικών ασθενών θα διεκπεραιώνουν γιατροί άλλης ειδικότητας (γενικοί γιατροί, ίσως και παθολόγοι), καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να προβαίνουν στις ιατρικές πράξεις που αφορούν στον παιδιατρικό πληθυσμό, όπως τους εμβολιασμούς. Πέρα από την τεχνική κατάρτιση και την επιστημονική επάρκεια για τα συγκεκριμένα θέματα, θέλουμε να τονίσουμε πως δεν μπορεί μια τέτοια ιατρική πράξη να είναι αποκομμένη από την παιδιατρική επίσκεψη και πως λογικά το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τους έφηβους. Το αντικείμενο και η επιστημονική ιδιαιτερότητα της ειδικότητας μας πρέπει να διαφυλαχτεί και φαινόμενα παροχής παιδιατρικής φροντίδας από μη παιδιάτρους (σύμβουλοι θηλασμού, βοηθοί μητρότητας) πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και των θεσμικών οργάνων.
2)Έχουμε υποχρέωση ως επαγγελματίες υγείας και παιδίατροι να αντιμετωπίσουμε θεσμικά την ιατρική παραπληροφόρηση μέσω διαδικτύου και ομάδων κοινωνικής δικτύωσης. Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσσαλονίκης, μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων πρέπει να διατηρηθούν ισχυρές  και να πιέσουν τα θεσμικά όργανα (Ιατρικούς συλλόγους της χώρας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού, Υπουργείο Υγείας κ.α.) να παρέμβουν ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.
3)Το ομιχλώδες τοπίο στο νέο ΠΕΔΥ (η διάρκεια των συμβάσεων, οι αποδοχές, ο ρόλος του οικογενειακού γιατρού, η Η/Σ) επιβάλλει νέο κύκλο συναντήσεων και συνομιλιών με το υπουργείο. Θεωρούμε απαραίτητη την διατήρηση της Η/Σ από όλους ανεξαιρέτως τους ιατρούς, ανεξάρτητα από συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ή την προσχώρηση στο ΠΕΔΥ.
4)Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία ιατρικών μονάδων από επιχειρηματίες και όχι γιατρούς προδικάζει το μέλλον πολλών ιδιωτικών ιατρείων και ίσως επιβάλλει τις μεταξύ μας συμπράξεις .
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Υπάρχει ανάγκη το Σωματείο μας να συνεχίσει να λειτουργεί για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις που αφορούν τον κλάδο και την ειδικότητα μας. Η συμμετοχή του καθένα από εμάς στις επερχόμενες αρχαιρεσίες είναι επιβεβλημένη πέρα από κάθε αμφιβολία για το μέλλον όλων μας.
Σας καλούμε όλους να πλαισιώσετε το ψηφοδέλτιο και να μετέχετε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην εκλογική διαδικασία που θα κρίνει την συνέχεια του Σωματείου μας.
Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΙΣΘ (Πλ. Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη) το Σάββατο 29/3/2014 και ώρα 11πμ. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ψηφοφορία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 3μμ.
Υποβολή υποψηφιότητων: Ιασωνίδου Ελένη iasonidouhelen@hotmail.com
                                               Καλούδη Έλσα  e_kaloudi@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου