Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Απίστευτη καταγγελία: Τα κέντρα αναφοράς για το AIDS, σταμάτησαν τις εξετάσεις


Μια απίστευτη καταγγελία που στρέφεται κατά της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη, κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Λόγω ελλείψεως χρηματοδότησης, εδώ και ένα μήνα τα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS, έχουν σταματήσει να κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις για τον ιό. 
Σε ανακοίνωση του ο ΙΣΑ αναφέρει συγκεκριμένα:
“Μεγάλο κίνδυνο για τη Δημόσια υγεία αποτελεί η πρωτοφανής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Κέντρα Αναφοράς για το Έιτζ, τα οποία από το περασμένο μήνα έχουν σταματήσει να κάνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις για τον ιό, λόγω έλλειψη χρηματοδότησης.
Το σχετικό κονδύλι που έχει εγκριθεί για την χρηματοδότησή τους στον προϋπολογισμό τόσο για το 2012 όσο και για το 2013 έχει μπλοκάρει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη η οποία όπως έχει επανειλημμένως καταγγείλει ο ΙΣΑ βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια υγεία.
Τα Κέντρα έχουν αναστείλει τις εξετάσεις και έτσι δεν γίνονται τα επαναληπτικά τεστ για το Έιτζ που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του ιού για τα οποία η απαραίτητη τεχνογνωσία υπάρχει μόνο στα Κέντρα Αναφοράς.
Επιπλέον έχουν σταματήσει τα δωρεάν τεστ για τον ιό με αποτέλεσμα οι ανασφάλιστοι να πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους την εξέταση.”
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε στο θέμα και τόνισε: «Η χώρα μένει αθωράκιστη απέναντι σ ένα μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τη Δημόσια Υγεία. Ενώ το τελευταίο καιρό έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει επιδημία του Έιτζ στους τοξικομανείς, η υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη τινάζει στον αέρα το σύστημα θωράκισης της χώρας απέναντι στην ασθένεια».
Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καταλήγει: “Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας ν αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα Κέντρα Αναφοράς και ζητά να ξεκινήσουν αύριο κιόλας να γίνονται πάλι τα τεστ για την διάγνωση της ασθένειας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου