Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Σωματείου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, νομίμως εκπροσωπούμενου.

Προς
1.      Τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης,
2.      Τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης και
Προς
Παντός άλλου αρμοδίου, συνυπευθύνου και συμμετόχου

Θεσσαλονίκη, 17 Απριλίου 2013
____________________________________
Από το καλοκαίρι του 2012 υπέπεσε στην άμεση αντίληψη και γνώση μας, μέσω ικανού αριθμού καταγγελιών από τα μέλη μας, ότι εντός του νοσοκομείου σας λειτουργεί κέντρο τακτικών εμβολιασμών σε υγιή ασφαλισμένα, και όχι αποκλειστικώς άπορα, παιδιά, στην παιδιατρική κλινική του ΝΕΠΘ -χωρίς την εκ του νόμου προαπαιτούμενη ειδική άδεια ή την ομοίως προαπαιτούμενη ορισμένη και ειδική πρόβλεψη στο νοσοκομειακό οργανόγραμμα υπηρεσιών σας.
Γι’ αυτό το λόγο, κοινοποιήσαμε στις 26-6-2012 προς Υμάς επιστολή μας, όπου αιτούμασταν τον προσδιορισμό του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας του ανωτέρω εμβολιαστικού κέντρου ως συννόμως δραστηριοποιούμενου εντός των νομίμως οριοθετημένων αρμοδιοτήτων του νοσοκομείου σας.
Καίτοι επαναλαμβάνουμε εκ νέου την εκτίμησή μας στο έργο που επιτελείται στην παιδιατρική κλινική του ΝΕΠΘ, ζητούμε εκ νέου δια της παρούσης, να μας διευκρινίσετε το νομικό έρεισμα επί του οποίου εδράζεται η δραστηριότητα του λειτουργούντος κέντρου τακτικών εμβολιασμών σε ασφαλισμένα, και μη αποκλειστικώς άπορα παιδιά, σε ποιες ειδικές ομάδες πληθυσμού απευθύνεται, ποια η ακριβής δραστηριοποίησή σας και ποιο το εύρος αυτής.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
Διαμαρτυρόμαστε για την ως σήμερα νομικώς ανεπέρειστη, κακόπιστη και κατ΄ εξακολούθηση παρελκυστική συμπεριφορά σας
Σας καλούμε, όπως, εντός προθεσμίας 7 ημερών διακόψετε τη μη σύννομη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου που διενεργεί τακτικούς εμβολιασμούς σε υγιή και ασφαλισμένα, μη άπορα, παιδιά, στο νοσοκομείο σας.
Άλλως, σας δηλώνουμε ότι θα επιδιώξουμε δικαστικώς την άρση και την απαγόρευση επανάληψης στο μέλλον της προπεριγραφείσης παρανόμου συμπεριφοράς σας.

Παραγγέλλεται αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους στους οποίους απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεως.

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου