Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ελλάδα - Γερμανία βρήκαν κοινή συνταγή στην Υγεία

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63724422

.........."Επίσης, στην ατζέντα τους βρίσκεται και η «ανάληψη» μέρους των υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ, της συνεργασίας δηλαδή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα."

.........."Επιχειρηματικό ενδιαφέρον μέσω... Siemens
Το έδαφος για την ελληνο-γερμανική συνεργασία στην υγεία έχει ήδη προετοιμάσει, τον τελευταίο χρόνο, με σειρά επαφών του στην Ελλάδα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δρ Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, έχοντας ως «εμπροσθοφυλακή» των ενδιαφερομένων επενδυτών, την «παλιά γνώριμη» στην Ελλάδα, Siemens, αλλά και άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η επιτυχημένη στη Γερμανία αλυσίδα ιδιωτικών νοσοκομείων, με το ελληνικότατο όνομα «Ασκληπιός», που ήδη κατέχει μεγάλο μερίδιο μετοχών, περίπου 32% σε γνωστή αλυσίδα ιδιωτικών νοσοκομείων στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι για τη Siemens, που για χρόνια αποτέλεσε το «αγκάθι» στις ελληνογερμανικές επιχειρηματικές σχέσεις, υπάρχουν καταγεγραμμένες από ελέγχους και στον χώρο της υγείας, 72 υποθέσεις, με 302 συμβάσεις προμήθειας ακριβών μηχανημάτων, στις οποίες διαπιστώθηκαν αποκλίσεις στις τιμές. Η Siemens προσφέρεται τώρα να κάνει μια δωρεά 30 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο «κλεισίματος των νομικών εκκρεμοτήτων», είτε σε εξοπλισμό είτε σε παραίτηση από απαιτήσεις επί των οφειλών των νοσοκομείων. Ωστόσο, οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν τις νέες συνεργασίες και αντιδρούν έντονα στα «δώρα» της Siemens."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου